top of page
Zoeken
  • VR-Heating

Besparen op energie: een lagere rekening, een beter milieu


Hoog tijd voor een duurzame warmte-installatie

nieuwe badkamer


De verhoogde energieprijzen, die ziet en voelt iedereen. Tal van artikels verschenen over het tijdelijk zuiniger omgaan met je energie om het kostenplaatje te drukken en velen doen het in deze periode dan ook zonder verwarming. VR-Heating in Aarschot wil oplossingen aanbieden die op lange termijn jouw rekeningen verlagen en ook laag houden, namelijk duurzamere warmte-installaties.

Stijgende energieprijzen en hoe we daarmee omgaan


Je verbruik begint bij het toestel of de installatie die je gebruikt om te verwarmen. Daarom wil VR-Heating toespitsen op de bron van verbruik en niet enkel tips geven over hoe jij ermee zou moeten omgaan. VR-Heating is gespecialiseerd in de installatie, herstelling en het onderhoud van verwarming, airco, sanitair en ventilatie en richt zich daarom ook op langetermijnoplossingen. Zo is hun voornaamste advies om je gasketel met vloerverwarming te vervangen door een warmtepomp of hybridepomp.


Soorten warmtepompen


Elke woning is anders en vereist een eigen systeem met een passende warmtepomp. Daarom is het aangewezen om een kijkje te nemen naar de verschillende pompen.


Warmtepompen zijn duurzaam, omdat ze energie uit de natuur halen om je huis of je water te verwarmen. Zo heb je geothermische pompen die warmte uit de bodem halen om daarmee je CV-water te verwarmen. Deze behalen het hoogste rendement, maar kunnen aan de dure kant liggen.


Een goedkopere oplossing is een lucht-warmtepomp die de warmte van de lucht gebruikt om je woning of CV-water te verwarmen. Deze zijn eenvoudig te installeren en kunnen zowel verwarmen als afkoelen. Het rendement ligt echter lager omdat de temperatuur van de buitenlucht constant varieert.


Daarnaast kan je opteren om je CV-ketel te behouden en slechts te ondersteunen met een warmtepomp. Dit is een hybride oplossing die het beste van beide werelden omvat.


Tot slot bestaat er ook een split-model dat zowel je CV-water als de lucht kan opwarmen aan de hand van de buitenlucht.Welke warmtepomp past bij jouw woning?


Contacteer VR-Heating voor advies op maat en ontvang gratis een offerte. VR-Heating in Aarschot wil oplossingen aanbieden die op lange termijn jouw rekeningen verlagen en ook laag houden, namelijk duurzamere warmte-installaties. Met een Vaillant warmtepomp ben je klaar voor de toekomst.


Hoeveel kan jij besparen?


Maak nu een afspraak

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page